Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata

de Criss in Prajituri, 7 Ian 2016 | 43277 vizualizari

 

Pentru ca mi-au ramas niste albusuri pe care voiam sa le folosesc cumva, (sigur ca primul meu gand a fost sa fac Pavlova, dar alor mei nu le place), am incropit o prajitura delicioasa cu blat de bezea cu nuca si o crema ganache de ciocolata. Am vazut pe blogul Lucky cake o prajitura numita "Sumegi cu nuca" pe care am modificat-o putin in functie de ingredientele pe care le aveam si mi-a iesit o prajitura de vis, singurul ei defect fiind cantitatea prea mica. :P  

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 110 g nuca macinata
  • 1 lingura rasa faina

Crema de ciocolata:

  • 150 g ciocolata neagra (Lidl)
  • 250 ml frisca lichida (Meggle)

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata:

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se lasa mixerul deoparte, apoi se adauga nuca macinata si faina si se amesteca usor cu o lingura, avand grija sa nu se lase bezeaua. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace blatul de bezea timp de 30 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi egale.

Pentru crema eu am preferat cea mai simpla varianta posibila. Am topit ciocolata in cuptorul cu microunde, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat cu o lingura. N-am facut varianta clasica de crema ganache si nu am batut crema, am pus doar ganache nebatut.

Se umplu foile cu crema de ciocolata si se decoreaza cu glazura de ciocolata. Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Aletta 1

10.01.2016, 20:41

salivez

Panacris 1

08.01.2019, 08:19

Criss 1

10.01.2019, 18:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere