Desert prajitura Blanc cu lamaie

de lilik in Prajituri, 22 Iun 2011 | 86435 vizualizari

 

Hehehe, in sfarsit am facut-o si eu....Licuta iti multumim pentru aceasta reteta cu o multime de variante....aceasta este doar una din ele...de cand am vazut la Miha cu ciocolata alba mi-am imaginat-o in combinatie cu lamaie. Este super, mega ultra delicioasa si va recomand tuturor sa incercati una din variantele acestei prajituri.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 160 gr biscuiti petit beure
  • 85 gr unt
  • Crema:
  • 220 gr ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sucul de la 2 lamai (depinde cat sunt de mari)
  • 75 gr unt
  • 15 gr gelatina (eu am folosit 3 foi)
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Blanc cu lamaie:

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.

Intre timp pregatim crema: Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara punem ciocolata cu laptele la topit, pe foc mic, iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen, insa fara sa fiarba.

Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si frecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie (gustati cat vreti de acrisoara, eu am folosit 2 lamai mici) si amestecam.

Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam.

Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte.

A doua zi scoatem prajitura din forma,indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus.

Pregatim glazura: Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura.

Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Blanc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechino