Ma aflam astazi in targ si-n fata mea, pe taraba, erau din belsug si mere si nuci si prune uscate...ma credeti ca deja am si simtit gustul prajiturii? :))))) A iesit un deliciu!
Aluat:
Umplutura:
Se amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a omogenizat, l-am infainat usor cu amidon si l-am pus la rece 30 de minute.
Merele, se spala, se razuie( eu le dau pe razatoare cu tot cu coaja).
Nucile si biscuitii se mixeaza la blender.
Aluatul se intinde pe o suprafata infainata cu amidon si faina ( jumatate jumatate) si se transfera in tava tapetata clasic unsa cu unt si infainata usor.
Peste aluat, se pun prunele, apoi merele, se presara putin zahar brun si vanilie, scortisoara, iar deasupra nuca si biscuitii.
Prajitura se coace 25-30 de minute, se raceste si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pentru ca este o prajitura cu biscuiti, nu se poate taia frumos calda, e firesc sa fie sfaramicioasa, asa ca daca doriti sa arate perfect, asteptati sa o taiati cand se raceste complet!