Daca va plac prajiturile cu banane, atunci aceasta prajitura e pentru voi....intotdeauna raman in casa banane coapte si foarte coapte, iar solutia pentru a le consuma si-n acelasi timp pentru a te bucura de un desert delicios, este aceasta prajitura grozava, asa ca va invit cu drag sa o probati!
Nu este o prajitura pentru dieta si daca doriti acest lucru , puteti inlocui zaharul cu miere, sirop de artar, sirop de agave, de orez etc...
Bananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena.
Ouale se mixeaza in bol cu praful de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga usor compozitia cu banane.
Untul se topeste si se adauga in vasul de mixer, se mai mixeaza un minut, apoi se pune faina si praful de copt si din nou se amesteca pana se omogenizeaza.
Tava se unge cu unt si se toarna aluatul iar deasupra se pun fulgii de ovaz.
Prajitura se coace la cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de 35 de minute.
Se lasa la racit si se portioneaza dupa dorinta.
Daca veti pune seara prajitura la frigider, a doua zi isi va schimba putin textura.
Un desert delicios!