Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere)

de susu in Prajituri, 29 Dec 2009 | 13587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar potrivite
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  • 1 lingurita otet
  • 400 gr. faina cernuta de 2 ori
  •  Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  •  500 g branza vaci
  • 1 pahar zahar
  • stafide inmuiate in rom si scurse
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 lingurite gris care se presara  peste compozitia de branza
  • Se amesteca toate in bol ( galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma).Peste branza se presara grisul peste tot. 
  • Pentru umplutura de dovleac:
  • Dovleac cat doriti (eu am folosit 1 kg si 300 gr cantarit cu tot cu coaja) zahar dupa gust,
  • scortisoara dupa gust ( daca doriti sa nu se schimbe culoarea dovleacului nu mai puneti scortisoara)
  • Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu 60 gr unt si  zahar. Punem apoi scortisoara, esente (vanilie, rom).
  •  Pentru umplutura de mere:  
  • 2 kg de mere curatate de coaja se dau prin razatoarea mare si se calesc in 60 gr unt si zahar dupa gust. Lasi sa scada si la sfarsit adaugi 1 lgt rom, esenta de vanilie sau zahar vanilat si putina scortisoara. Reteta se face cu 1 kg de mere dar eu am facut cu 2 kg ca sa iasa mai inalta si cu mai multa umplutura. Cantitatile pentru aluat sunt valabile pentru o compozitie(un fel de placinta), daca se fac toate trei:mere, branza si dovleac se treipleaza cantitatile adica 21 linguri lapte, 21 linguri ulei etc   
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere):

Mod de preparare aluat:

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana  obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C. Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

danamatei 1

25.01.2011, 12:08

elena1988 1

27.01.2011, 18:23

acuma ma apuc si eu sa fac placinta cu mere sper sa imi iasa aluatul asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac, de post