Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere)

de susu in Prajituri, 29 Dec 2009 | 13421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar potrivite
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  • 1 lingurita otet
  • 400 gr. faina cernuta de 2 ori
  •  Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  •  500 g branza vaci
  • 1 pahar zahar
  • stafide inmuiate in rom si scurse
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 lingurite gris care se presara  peste compozitia de branza
  • Se amesteca toate in bol ( galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma).Peste branza se presara grisul peste tot. 
  • Pentru umplutura de dovleac:
  • Dovleac cat doriti (eu am folosit 1 kg si 300 gr cantarit cu tot cu coaja) zahar dupa gust,
  • scortisoara dupa gust ( daca doriti sa nu se schimbe culoarea dovleacului nu mai puneti scortisoara)
  • Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu 60 gr unt si  zahar. Punem apoi scortisoara, esente (vanilie, rom).
  •  Pentru umplutura de mere:  
  • 2 kg de mere curatate de coaja se dau prin razatoarea mare si se calesc in 60 gr unt si zahar dupa gust. Lasi sa scada si la sfarsit adaugi 1 lgt rom, esenta de vanilie sau zahar vanilat si putina scortisoara. Reteta se face cu 1 kg de mere dar eu am facut cu 2 kg ca sa iasa mai inalta si cu mai multa umplutura. Cantitatile pentru aluat sunt valabile pentru o compozitie(un fel de placinta), daca se fac toate trei:mere, branza si dovleac se treipleaza cantitatile adica 21 linguri lapte, 21 linguri ulei etc   
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere):

Mod de preparare aluat:

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana  obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C. Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide (dovleac sau mere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

danamatei 1

25.01.2011, 12:08

elena1988 1

27.01.2011, 18:23

acuma ma apuc si eu sa fac placinta cu mere sper sa imi iasa aluatul asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine