Este o prajitura tare gustoasa si aromata iar zmeura putin acrisoara in combinatie cu ciocolata amaruie este bestiala.
BLAT:
CREMA:
GANACHE DE CIOCOLATA SI ZMEURA
DECOR
Ingredientele pentru crema si decor se prepara la rece. Deci indicat ar fi sa stea la rece cu 2-3 ore inainte de a le folosi. Zmeura se lasa la decongelat daca este congelata, deoarece se va folosi si sucul acestora. Se pot pune mai multe fructe, eu doar atat am folosit deoarece nu m-am putut abtine si am mai mancat cateva :D
Se prepara crema si frisca pentru decor astfel: gelatina se pune la hidratat in 100ml apa sau sucul de zmeura pentru aproximativ 10 minute, dupa care se pune la incalzit pana se dizolva fara a mai adauga apa. Intr-un bol se mixeaza branza mascarpone impreuna cu 4 linguri rase de zahar pudra. In alt bol se mixeaza smantana pentru frisca impreuna cu 2 linguri de zahar pudra rase, timp de 5 minute la viteza mare pana devine bat. Frisca se adauga peste branza mascarpone si se incorporeaza usor cu ajutorul unui tel sau o lingura cu miscari circulare de jos in sus sau invers.
Se amesteca 2 linguri de crema cu gelatina racita sau usor calda, dupa care se adauga in crema obtinuta si se amesteca usor. Se baga la rece si se prepara si frisca pentru decor la fel cum a fost preparata si frisca pentru crema dupa care va sta si ea la rece.
Urmeaza crema ganache preparata astfel: intr-un castronel se pune la incalzit smantana pentru fisca, iar cand ajunge aproape de punctul de fierbere se adauga ciocolata rupta bucati. Se topeste la foc foarte mic, indicat ar fi cel mai mic ochi de aragaz dupa care se lasa la racit.
Biscuitii se pun intr-un blender impreuna cu cele 3 linguri de cacao, apa, zaharul pudra si esenta de rom. Se mixeaza bine, dupa care se adauga untul topit sau taiat bucatele foarte mici. Daca blenderul nu face fata, toate ingredientele se pot amesteca intr-un bol dupa ce s-au faramitat bine biscuitii.
Intr-o forma de tort cu diametrul de 24-26cm se pun biscuitii si se apasa usor pentru a forma blatul. Se adauga crema ganache racita sau usor calda si zmeura peste crema, dupa care se da la rece pana devine usor tare. Dupa ce crema de ciocolata s-a racit, se adauga crema de mascarpone, se modeleaza, se rade ciocolata si se orneaza cu frisca si zmeura. Se da la rece pentru minim 3-4 ore sau chiar mai bine peste noapte.
Asta este tot. Se pot pune si alte fructe acrisoare care merg foarte bine cu ciocolata amaruie. Este o bunatate!
Spor la dulciurit! Pentru mai multe detalii puteti accesa: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/cheesecake-cu-zmeura.html