Rețete românești de suflet
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom.
In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina, se mai pune untul topit la temperatura camerei, ouale, restul de chisleac si se framanta un aluat, nu prea tare nu prea moale, asa cat sa se poata intinde pe masa de lucru cu ajutorul fainii, se adauga mai spre final cate o lingura de ulei si se continua framantarea pana se dezlipeste aluatul de pe vas, se face semnul crucii peste aluat,se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.
Mod de pregatire pentru umplutura:
Se pune branza cu urda intr-un vas,peste ea se pune zahar,zahar vanilat,ouale si se omogenizeaza bine compozitia.
Mod de pregatire pentru poale-n brau:
Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare bucata de face cate o foaie rotunda pe masa de lucru,se ia amestec de branza cu urda cu lingura cea mare si se intinde peste foaie,se ruleaza foaia,se rasuceste in forma de melc si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt,la fel se procedeaza cu celelalte bucati de aluat.La final se bate un ou cu putina miere de albine sau cu zahar si se ung placintele dupa care se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora.Cand sunt rumene se scot ,se ung cu putina miere si se stropesc din belsug cu zahar vanilat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!