Desert placintele cu mere si gem de gutui

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 30 Mar 2017 | 3003 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta congelate
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 140 g margarina
  • 2-3 linguri gem de gutui
  • zeama de la o portocala
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere si gem de gutui:

Pregatim umplutura de mere. Calim merele rase, cu 100 g zahar, pana scade tot lichidul. Amestecam merele calite cu gemul de gutui.

Topim margarina. Cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare foaie de placinta. Asezam 2-3 foi una peste alta, apoi punem cateva linguri din umplutura pe latura mai ingusta si rulam.

Asezam rulourile in tava cu hartie de copt, mai ungem partea superioara cu margarina, presaram putin zahar si introducem tava in cuptorul incins, pana se rumenesc.

Scoatem placintelele din cuptor si, dupa ce s-au racorit, distribuim pe partea superioara sucul de portocala, cu ajutorul unei pensule.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu capsune si mar caramelizat