Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2018 | 5400 vizualizari

 

Deliciu de toamna! :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 375 gr. faina patiserie( plus o mana, doua pentru infainat suprafata de intins)
  • 125 gr. zahar brun
  • 200 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou mediu
  • 10 gr. drojdie proaspata desfacuta in 3 linguri pline de apa
  • vanilie
  • un praf bun de scortisoara

Umplutura:

  • 2 gutui mari
  • 10 mere mari( ionatane)
  • 175 gr. zahar brun
  • 100 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara( o lingura)
  • 1 lingura de gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit:

Blatul:

Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid (3-5 minute, depinde de indemanare), se infoliaza si se pune la frigider.

Umplutura:

Merele se spala, se curata de coaja si se razuie intr-un vas mare, apoi si gutuile se spala si se razuie.

Intr-o cratita la foc mic, se pune untul( 100 gr.) cubulete impreuna cu zaharul si cand acesta s-a topit, se adauga merele si gutuile, vanilia si scortisoara si se amesteca, se tine pe foc amestecul in jur de 5 minute, apoi se trage vasul si se lasa la racorit.

Cat timp umplutura se mai raceste, se pune aluatul, pe care il impartim in prealabil in doua bucati aproximativ egale, la congelator in jur de 8 minute.

Tava se unge cu unt, se razuie prima bucata de aluat, se asaza usor cu mana, desupra se presara cam o lingura de gris.

 Se adauga umplutura de mere si gutui si se niveleaza cu o spatula, la final se razuie deasupra peste umplutura direct, bucata ramasa de aluat.

Placinta se tine la cuptorul incins la 180 de grade C, timp de 35 maxim 40 de minute.

Cand se raceste placinta, se presara deasupra zaharul pudra si se portioneaza dupa dorinta.

Placinta se pastreaza la rece.

Pofta buna la deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata