Desert placinta cu mere

de -Licurici- in Prajituri, 7 Mar 2020 | 3862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:(ingredientele sunt pentru o foaie, ne trebuie 2 foi)
    • 200 g faina;
    • 100 g unt;
    • 100 ml apa calda;
    • 2 linguri zahar;
    • un varf de sare.
  • Pentru umplutura:
    • 1.2 kg mere (fara coaja);
    • 5 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • 1 baton scortisoara;
    • zeama de lamaie.
  • Suplimentar:
    • 2 linguri gris;
    • zahar pudra.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

  1. Se incepe cu umplutura.
  2. Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  3. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
  4. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea.
  5. Untul se topeste cu zaharul, apoi se adauga peste faina, la fel si apa.
  6. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se intinde pe o hartie de copt presarata cu faina.
  7. Foaia se pune cu tot cu hartia de copt intr-o tava, apoi se adauga umplutura de mere.
  8. Pentru a doua foaie se procedeaza la fel, dar se desprinde cu grija de pe hartia de copt, sa nu se rupa. (Eu am rasturnat-o cu tot cu hartia de copt, apoi am desprins-o usor)
  9. Se pune deasupra merelor, apoi se inteapa, din loc in loc, cu o furculita.
  10. Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min, pana se rumeneste.
  11. Cand se scoate din cuptor, se taie si se presara zahar pudra.

TIPS-URI

1

Daca merele sunt zemoase, se scurg bine inainte sa se puna peste prima foaie sau se presara gris deasupra compozitiei, inainte de a pune a doua foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese