Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea.
Untul se topeste cu zaharul, apoi se adauga peste faina, la fel si apa.
Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se intinde pe o hartie de copt presarata cu faina.
Foaia se pune cu tot cu hartia de copt intr-o tava, apoi se adauga umplutura de mere.
Pentru a doua foaie se procedeaza la fel, dar se desprinde cu grija de pe hartia de copt, sa nu se rupa. (Eu am rasturnat-o cu tot cu hartia de copt, apoi am desprins-o usor)
Se pune deasupra merelor, apoi se inteapa, din loc in loc, cu o furculita.
Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min, pana se rumeneste.
Cand se scoate din cuptor, se taie si se presara zahar pudra.
TIPS-URI
1
Daca merele sunt zemoase, se scurg bine inainte sa se puna peste prima foaie sau se presara gris deasupra compozitiei, inainte de a pune a doua foaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.