Desert placinta cu mere

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Noi 2018 | 4133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 g faina;
    • 250 ml lapte cald;
    • 2 linguri zahar;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 g drojdie uscata;
    • un varf de sare.
  • Pentru umplutura:
    • 1 kg mere (fara coaja);
    • 4 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • zeama de lamaie.
  • Suplimentar:
    • 1 ou;
    • 2 linguri zahar brun;
    • 2 linguri gris.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

  1. Pentru aluat, se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca.
  2. Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua.
  3. Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana.
  4. Se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, cel putin o ora.
  5. Pentru umplutura, merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  6. Toate ingredientele pentru umplutra se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
  7. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, se adauga umplutura de mere, apoi se ruleaza.
  8. Se pune intr-o tava cu foaie de copt si se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 50 min.
  9. Inainte cu 10 min sa fie gata, se scoate din cuptor si se unge cu ou batut, apoi se presara zahar brun si se baga din nou la cuptor, sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Daca merele sunt zemoase, se scurg bine inainte sa se puna in aluat sau se presara gris deasupra compozitiei, inainte sa se ruleze.

2

Din compozitie se pot face 2 rulade sau se pot face 2 foi, cu umplutura in mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)