Desi nu ma dau in vant dupa menta aceste prajiturele chiar mi- au placut.
Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina si praful de copt amestecand usor.
Turnam copozitia intr- o tava de tort cu diametru de 24 cm tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la foc mediu aproxinativ 20 minute.
Crema: Mixam frisca lichida sau smantana cu zaharul.Adaugam mascarponele si siropul de menta si mai mixam un minut. Peste blatul rece intindem crema apoi glazura obtinuta din ciocolata topita cu frisca.
1
Eu nu am avut sirop de menta si am folosit crema de la o ciocolata cu crema de menta.Acesta este motivul pentru care crema mea nu are o culoare verzuie. Cu ajutorul unui paharel am portionat blatul , pe fiecare bucatica am pus crema si am decorat cu glazura.Pentru glazura am folosit ciocolata cu menta.Portionand astfel prajitura mi - a mai ramas crema pe care am pus- o pe biscuiti ornand - o cu ciocolata.