Estonian Kringel

de Criss in Dulciuri, 7 Noi 2012 | 6049 vizualizari

 

Un desert foarte aromat si parfumat, usor crocant pe margini dar pufos in interior, perfect pentru iubitorii de scortisoara. Reteta a aparut mai intai pe blogul Anei Maria Ciolacu dar mai apoi febra estoniana :D a cuprins intreaga blogosfera culinara. Reteta e foarte simpla si destul de rapida.

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -15 g drojdie
  • -30 g unt
  • -2 lingurite zahar
  • -120 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 galbenus de ou Umplutura: -50 g unt -6 lingurite zahar tos -1 lingurita pudra de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

In laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de lapte cu unt si drojdie si framantam un aluat destul de tare si nelipicios pe care il lasam o ora sa dospeasca. Dupa o ora isi va dubla volumul si va deveni pufos si aerat.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si o ungem cu umplutura (din care pastram o lingurita pentru uns deasupra). Rulam, apoi taiem ruloul in doua si impletim, apoi unim capetele dand forma unei coronite (voi puteti sa faceti o coronita mai frumoasa :) )

Ungem deasupra cu restul de umplutura, apoi coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute, timp in care toata casa se va umple de parfum de scortisoara.  Lasam sa se racoreasca si....rupem fara mila coronita pufoasa si parfumata. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Criss 1

07.11.2012, 19:02

Multumesc dragelor. Nu stiu cat e de frumos, da' cu siguranta e foarte bun.

Sim0na 1

08.11.2012, 18:48

Si eu sunt pe lista celor virusati de bunatatea asta... abia astept s-o si pun in practica!

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kringel Estonian