Desert placinta creata dobrogeana

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 25 Mar 2013 | 19744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta
  • 750 g branza de vaci proaspata
  • 150 g branza de oaie
  • 6 oua
  • 400 ml iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta creata dobrogeana:

Intr-un bol se pune branza de vaci proaspata, branza de oaie razuita si 4 oua. Apoi se amesteca bine compozitia.    

Se intinde prima foaie de placinta, se unge cu ulei si apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie. Pe jumatate de foaie se toarna cam cinci linguri din compozitia de branza, se intinde uniform si se acopera cu cealalta jumatate de foaie.

Se strange foaia prin impingerea foii dinspre margini spre centru. De aici si numele de placinta creata. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu cele 2 oua ramase.

Se unge cu ulei tava, se aseaza placinta si se toarna deasupra amestecul de iaurt si oua. Se lasa sa se "intrepatrunda" ingredientele pentru 10-15 minute.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta creata dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]