Reteta preluata de pe http://www.oana-camacho-recipes.com/2013/06/branzoaice-dukan.html cu mici modificari :D
Intr-un bol amesteci taratele de ovaz + taratele de grau + 1 lingura budinca + laptele praf + indulcitorul + drojdia.
Se pune laptele si oul si, cu teleul, se amesteca. Se lasa deoparte 15 minute sa poata actiona dojdia cu taratele.
Intre timp prepari branza.
In recipientul de la blender se pune branza + ouale + esentele + coaja de lamaie si se amesteca bine, bine cu blenderul.
Daca nu ai branza Lacteea, trebuie insistat cu blenderul pana se obtine o crema fina, deoarece bulgarasii din branza nu dau bine.
Formezi branzoaicele false in forme de briose, pui cate o lingura din aluat in fiecare forma de briosa.
Peste aluat pui cate o lingura de umplutura de branza (imparti umplutura ca sa ajunga la fiecare forma).
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Branzoaicele se tin in cuptor ~30 min sau,in functie de fiecare cuptor in parte, pana se intareste putin compozitia de branza.
Cat se racesc branzoiacele, se pune la incalzit, in cuptorul cu microunde, dulceata dietetica.
Se pune dulceata deasupra pentru un plus de savoare.
1
Pentru aceasta reteta trebuiesc forme de briose din silicon deoarece taratea se lipeste de orice tip de hartie.
2
Cuptorul meu "cere" ca la jumatatea timpului de coacere sa se intoarca prajitura.