Desert pascuta cu branza dulce

de RODIMUR in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 2265 vizualizari

 

Păscuța cu brânză dulce este foarte ușoară și bună, mai ales pentru copii, care au nevoie de calciu. Eu o fac tot cu aluat de cozonac, pentru că așa cum am mai precizat, pasca fără aluat este, de fapt, budincă, iar de Paști vrem să mâncăm pască...
Cantitățile date sunt pentru o tavă de pască având diametrul de 24 cm.
Delicii de Paște

 

INGREDIENTE

  • Aluat de cozonac
  • (făină albă, drojdie, gălbenușuri, zahăr, ulei/unt/untură, vanilie, esență de rom) - am dat cantitățile, la pasca cu smântână. Cui nu-i place aluatul dospit, poate utiliza aluat franțuzesc.
  • (https://www.bucataras.ro/ugc/edit/?id=82306&rtf=1)
  • Umplutura:
  • 1 boț de brânză dulce de 0,8-1 kg
  • 3-4 linguri de smântână
  • 5 ouă întregi (albuș și gălbenuș)
  • 250 grame de zahăr tos fin
  • 2-3 plicuri de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 150-200 grame stafide
  • 3-5 linguri făină albă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pascuta cu branza dulce:

După ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul dospit. Peste foaie, se toarnă următoarea compoziție:

Se amestecă foarte bine brânza dulce (eventual se trece prin sită) cu smântâna, ouăle întregi, zahărul, vanilia, coaja de lămâie, făina (având grijă să nu facem cocoloașe) și se adaugă stafidele.

După ce s-a turnat compoziția în tavă, se aranjează colacul de aluat de jur împrejur și se ornează cu stafide, în formă de cruce.

Se dă la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit. După ce aluatul a crescut, se scoate pasca din cuptor și se unge cu gălbenuș bătut, pentru a-i da păștii un aspect frumos, apoi se mai lasă în cuptor până se coace.

TIPS-URI

1

 Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul dospit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pascuta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu pere si branza