Gogosele pufoase

de Lily_Musat in Dulciuri, 21 Iul 2009 | 16232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 1 praf de sare
  • 100 grame de zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 500 grame de faina
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase:

Punem in cuva de la masina de paine ingredientele lichide mai intai. Apa si zaharul le punem la fiert pe aragaz pana da in clocot, apoi racim la 40 de grade. Batem galbenusurile si oul intreg cu putina sare si le amestecam cu apa cu zaharul, dizolvam drojdia, adaugam si uleiul.

Punem si faina in cuva la MP si setam programul 8 Dough (Coca) care dureaza 1:30 h. MP isi face treaba, incepe sa framante aluatul de gogosi.

Dupa 1:30 h iata cat a crescut aluatul. Este incredibil de pufos, la fel cum vor iesi si gogosile.Ungem masa de lucru cu putin ulei si luam din aluat cate putin si formam in mana gogosile. (mainile trebuiesc unse cu ulei).

Punem gogosile in tigaia cu ulei incins si le prajim pe o parte si pe alta. Intr-o fargurioara punem zahar pudra cu aroma de vanilie si tavalim gogoselele prin zahar. Pufoase, gustoase si usor de facut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de ciocolata