Bunatati de Paste...
Mai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare.
Am adaugat si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixand pentru incorporare.
Compozitia rezultata am pus-o pe foc (pe baie de aburi), in timp ce amestecam cu telul am pus si faina amestecata cu cacaua, cate putin, amestecand continuu pentru incorporare dar si ca sa nu se lipeasca de vas crema.
Compozitia se subtiaza (un pic) cu laptele, turnat treptat. Am amestecat cu telul, cu grija, si am tinut pe baia de aburi pana s-a ingrosat umplutura, cam ca o budinca. Cand a fost gata am dat deoparte si am lasat sa se raceasca.
Ingredientele pentru aluat eu le-am pus in robot (untul/margarina se pune bucatele, iar praful de copt se amesteca cu faina, cernuta).
Se amesteca bine pana rezulta o bila de aluat, destul de lipicios.
Pentru copt eu am folosit o forma de tort, cu diametrul de 24 cm. Aluatul l-am intins cu mana, tapetand forma de tort (pe pereti am pus aluat cam jumatate din inaltimea formei). Forma de tort am uns-o, in prealabil, cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. (Cat am intins aluatul mi-am muiat din cand in cand degetele in putin ulei, pentru ca sa pot intinde foaia).
Dupa ce am pregatit aluatul am frecat untul (eu am folosit mixerul), dupa care am incorporat in unt, lingura cu lingura, crema racita.
Compozitia rezultata se toarna peste aluat, se niveleaza putin cu o lingura si se da la copt, cam 45-50 minute. Eu am verificat-o cu o scobitoare.
Nu am scos pasca din forma pana nu s-a racit.
1
Am copt pasca și în tavă dreptunghiulară, și în formă rotundă de tort.