Desert pasca

de Adele in Dulciuri, 15 Apr 2017 | 2669 vizualizari

 

Nu este traditionala, dar o Pasca revizitata si facuta pe gustul meu. Rapida si foarte buna😅🐇🐥🐇🐥🐥🐥
Sarbatori linistite, dragi bucatarasi :x
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt pentru aluat.
  • coaja lamaie, portocoala.
  • 200-300 gr faina
  • 2 linguri de apa rece.
  • vanilie.
  • Umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • esenta vanilie
  • 50 gr stafide
  • fulgi de ciocolata
  • 1 lingura gris
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca:

Untul se amesteca cu faina, zahar, sare, praf de copt, arome, dupa care se pun ouale si apa si se framanta aluatul bine. Se lasa la rece, cateva minute.

Intr-un vas, se amesteca branza cu zahar, arome si ou, se adauga grisul si fulgi de ciocolata, stafidele, se amesteca bine.

Aluatul se imparte in doua, cu fiecare parte se pregateste cate o pasca. Se ia o bucata si se intinde o foaie subtire, cam 1 cm grosime, se asaza in tava, tapetata cu hartie sau unt, plus faina. Se formeaza o bordura, nu prea inalta, se pune jumatate de compozitia de branza, se asaza bine, dupa care se decoreaza (in forma de cruce sau cum preferati), se unge cu apa cu miere si se da la cuptor, la 180° C, cam 30-40 de minute. Pana se rumeneste bine, se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, se scoate usor.

Paste fericit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu branza dulce