Vreo cateva zile s-au tinut copiii de mine sa le fac orez cu lapte. Intr-o seara mi-au spus ca de nu le fac pe dimineata sa manance la micul dejun, ei nu mananca nimic! :d ce era sa fac? Le-am facut, dar am mancat si eu ca era prea bun! :p
Se curata eventual orezul si se spala in mai multe ape.
Se pune la fiert impreuna cu apa intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se adauga si sarea si se lasa la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Dupa ce a scazut apa de pe orez, se toarna laptele fierbinte si se amesteca. Se lasa la foc mic spre mediu si se amesteca sa nu se prinda de fund. Cand este aproape gata, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai lasa 2-3 minute sa fiarba, apoi la final se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele spalate. Se amesteca bine, se lasa 1 minut dupa care se ia de pe foc si se acopera oala pentru 5 minute.
Se pune in boluri, se orneaza si se serveste in functie de preferintele fiecaruia.
Dupa ce s-a degustat din fiecare, s-a ajuns la concluzia ca cel mai bun a fost cu dulceata de cirese amare. :x
Pofta buna!
1
Laptele se toarna fierbinte peste orez, daca e rece, se intareste bobul de orez!