Cui ii plac biscuitii Oreo...aceasta este o reteta exact pe gustul lor :)
Pentru cupcakes:
Pentru frosting:
In plus pentru decor :
Cupcakes:
Punem intr-o craticioara untul impreuna cu ciocolata si le topim, amestecand mereu. Lasam deoparte sa se racoreasca putin.
Intr-un bol punem oul si laptele, dupa care adaugam amestecul de unt si ciocolata. Amestecam bine.
Punem apoi faina, praful de copt si bicarbonatul si amestecam bine toate ingredientele.
Asezam formele de cupcake, turnam putina compozitie, asezam in fiecare forma cate un biscuite Oreo si turnam iar din compozitie.
Dam tava cu cupcakes la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru circa 20 minute.
Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se raceasca complet.
Frosting:
Luam fiecare biscuit si separam biscuitul de crema. Partea de biscuit o macinam fin.
Punem intr-un bol mascarpone si mixam. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare.
Punem frisca lichida si mixam pana obtinem o crema densa. La sfarsit adaugam crema de la biscuiti si biscuitii macinati fin.
(Frisca trebuie folosita abia scoasa din frigider )
Pastram frosting-ul la frigider pana in momentul folosirii.
Punem frosting intr-un pos si ornam fiecare cupcake.
Biscuitii Oreo Crispy&Thin ii taiem in jumatate. Punem cate o jumatate pe fiecare cupcake.
Pofta buna !