Cheesecake cu cirese negre

de Mihaela11_jo in Prajituri, 2 Sep 2011 | 6859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 150 grame  piscoturi  
  • 125 grame unt  
  • 50 grame zahar
  • Pentru crema de branza  
  • 500  grame branza crema Philadelphia  
  • 250 ml frisca lichida  
  • 10 grame gelatina pudra  
  • 4 linguri de apa  
  • 6 linguri de zahar  
  • sucul de la o jumatate de lamaie  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • Pentru garnitura  de cirese  
  • 750 grame cirese negre  
  • 150 ml de apa  
  • 1 lingura de zahar  
  • Pentru glazura  
  • 1 plic de gelatina  pentru tarte  
  • 150 ml din sucul de la cirese  
  • 2 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu cirese negre:

Blatul

Se pun piscoturile intr-o punga  si se zdrobesc ,apoi  intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna  intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri. Se pune la frigider pana pregatim crema.

Ciresele

Se scot samburii de la cirese ; intr-o cratita se pun la fiert 150 ml de apa cu o lingura de zahar si se adauga ciresele; se fierb cca 5 minute apoi se scot intr-o strecuratoare sa se scurga surplusul de lichid. Se lasa ciresele sa se raceasca.

Crema de branza

Se mixeaza mai intai frisca pana se intareste bine. Intr-un bol se amesteca bine  branza crema cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana crema devine omogena. Gelatina se lasa la inmuiat impreuna cu cele 4 linguri de apa timp de 5 minute, apoi se topeste in cuptorul cu microunde 40 de secunde. Se lasa putin pana se raceste si se adauga la crema de branza; se amesteca bine si ultima se adauga frisca.

Se pune  crema peste blatul de piscoturi . Se aseaza ciresele peste crema si se preseaza putin in ea. Se lasa la frigider cel putin 3 ore. Se scoate prajitura din forma si se aseaza pe un platou.

Glazura

Se prepara glazura pentru tarta conform instructiunilor se pe plic si se repartizeaza peste fructe incepand de la mijlocul prajiturii in mod concentric.

Se orneaza dupa gust si imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

La pregatirea glazurii de jeleu se foloseste sucul de fructe diluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie