Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

de Merisor in Prajituri, 19 Ian 2019 | 4831 vizualizari

 

Un deliciu garantat, cu blat ușor umed cu mulă nucă, creme de ciocolată albă și neagră și krantz.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatde 23/36 cm:
  • 8 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte
  • 100 g nucă măcinată fin
  • 50 g nucă măcinată grosier
  • 120 g făină
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Cremă de ciocolată neagră:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 linguriță esență de rom
  • Cremă de ciocolată albă:
  • 300 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • Pentru krantz:
  • 50 g zahăr
  • 50 g miez de nucă
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz:

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul. Aducem restul de lapte la punctul de fierbere și opărim nuca cu el. Turnăm compoziția de ciocolată peste nuca opărită și omogenizăm amestecul. Adăugăm și esența de migdale. Presărăm un praf de sare peste albușuri apoi le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului. Turnăm peste bezea amestecul de ciocolată cu nuci și omogenizăm compoziția, mixând la viteză mică. Scoatem mixerul și introducem o spatulă. Cernem făina împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie. Adăugăm în compoziția de blat mai întâi bicarbonatul, apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm compoziția amestecând ușor cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a rămâne ușor aerată. Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu ulei și întindem compoziția de blat în ea. Dăm tava la cuptorul, preîncălzit în prealabil și coacem negresa din albușuri la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea ca să fim siguri că s-a copt. O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o răsturnăm pe un platou sau o tavă. Pentru cremele de ciocolată, punem în două vase, pe foc și pe rând, frișca lichidă și o lăsăm până se încălzește, dar să nu atingă punctul de fierbere. Adăugăm ciocolatele în ea și amestecăm intens până când ciocolatele sunt topite și cremele omogenizate. Adăugăm și esențele în ele. Turnăm jumătate din crema de ciocolată albă, așa caldă, peste blatul de negresă și o întindem uniform cu o spatulă de tort. Dăm, apoi, cremele la rece, după care le mixăm până capătă volum și devin cremoase. Nu trebuie să le mixăm prea mult, că se întăresc și devin neuniforme. Crema de ciocolată neagră și krantzul le preparăm cât timp se coace blatul de negresă să scurtăm din timp. Pentru krantz, caramelizăm zahărul într-un ibric, amestecând continuu, iar când este topit, adăugăm miezul de nucă. Amestecăm bine nuca prin zahărul topit, apoi răsturnăm totul pe o hârtie de copt și întindem uniform nuca. Lăsăm krantzul să se răcească bine și îl măcinăm mai grosier. Eu îl macin cu ajutorul chopperului. Când glazura de ciocolată albă de pe blat se întărește, porționăm blatul de negresă în cuburi. Punem crema de ciocolată neagră în posh și creăm rotocoale cu ea, deasupra porțiilor de negresă. Deasupra acestora, creăm rotocoale din crema de ciocolată albă. Presărăm krantz peste prăjitură și o dăm la rece până în momentul servirii. A fost tare bună și de efect această negresă din albușuri cu ciocolată și krantz, v-o recomand cu încredere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie