Desert negresa cu zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 27 Iun 2018 | 4947 vizualizari

 

 
Este prajitura pe care as manca-o in fiecare zi, dimineata, la pranz si seara!
A iesit incredibil de delicioasa, moale, densa, plina ochi de ciocolata, vanilie si zmeura, ador aceasta combinatie fabuloasa!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 280 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 250 gr. unt gras (82%)
  • 225 gr. ciocolata neagra (60% cacao)
  • 2 linguri pline cacao
  • 200 gr. faina patiserie
  • 2 pahare zmeura (400 gr.)
  • tava 25/27cm
Glazura:
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 2 linguri pline nutella( daca nu va place inlocuiti cu ciocolata)
  • 50 gr. unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu zmeura:

Se pun la mixer ouale intregi, impreuna cu praful de sare, vanilia si zaharul si se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul ( in jur de 7 minute).

Intre timp intr-un bol, se topeste untul, apoi se trage vasul de pe foc si in el se topeste ciocolata, se amesteca si se toarna usor, in timp ce mixam, peste compozitia de ou in vasul de mixer.

Se opreste mixerul se pune faina si cacaua si se amesteca cu o lingura in interior ( in acest fel prevenim imprastierea fainii), apoi se reporneste mixerul si se mixeaza pana la omogenizare.

Tava se unge cu unt, se pune o jumatate din compozitie, se adauga jumatate din cantitatea de zmeura spalata si scursa bine, apoi se pune restul de aluat si restul de zmeura deasupra.

Prajitura se coace la 180 de grade C, timp de 35 de minute (nu trebuie sa treaca testul scobitorii).

Se lasa putin la racit si se portioneaza.

Cat se raceste prajitura, se face glazura din unt, ciocolata si nutella, amestecand ingredientele intr-un vas la foc mic si apoi se toarna calda desupra.

Daca doriti sa o scoateti mai bine din tava, o puteti lasa sa se raceasca complet, sau o puteti manca calda alaturi de o cupa doua de inghetata si desigur zmeura proaspata.

Cand prajitura e rece,  puneti tava la frigider peste noapte si a doua zi o puteti scoate cu o jumatate de ora inainte sa o mancati, sau mai aveti varianta sa o mancati calda, cu inghetata alaturi.

O minunatie irezistibila!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit