Desert negresa cu cafea si nuci

de laura_n in Prajituri, 22 Mai 2018 | 3910 vizualizari

 

Imi place tare mult cafeaua, iar deserturile cu cafea sunt speciale, cel putin pentru mine.
Astazi, va prezint o reteta de negresa extrem, extrem de frageda si aromata, cu cafea si nuci.
Trebuie sa asteptati sa se raceasca bine inainte de a o taia.
Este cea pufoasa si fina negresa pe care am gustat-o vreodata.

 

INGREDIENTE

  • 180 gr unt
  • un praf sare
  • 180 gr zahar brut
  • 2 ouă
  • 2 lg cacao neagră
  • 250 gr făină
  • 1 vrf lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • 120 ml cafea (puteti folosi indulcita dupa gust, eu am lasat-o neagra)
  • 200 gr smântână grasă
  • 1 lgta scorțișoară
  • 1/2 lgta cardamom
  • sos de cafea:
  • 100 ml cafea
  • 150 gr ciocolata cu lapte/ neagră
  • 200 gr miez nuci pecan (coapte usor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu cafea si nuci:

Ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi.

Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe rând, ouăle, amestecand bine după fiecare. Se adaugă condimentele și se omogenizează.

Notă: Compozițiile grase, pe bază de unt și ouă, necesită o atenție sporită întrucât neomogenizand bine amestecul dintre ouă și unt, prăjitura nu va crește pufoasă, iar rețeta nu va reuși, așa că, asigurați-va că respectați acest pas. Compoziția trebuie să fie pufoasă, spumoasă și omogenă.

Separat, se încorporează cafeaua în smântână, iar făina se cerne cu cacaua, bicarbonatul și praful de copt.
Peste compoziția de unt, se adaugă un sfert din cantitatea de făină, apoi jumătate din smântâna cu cafea, încă un sfert din făină, restul de smântână și la final, restul de făină.
Se pregătește o tavă cu hârtie de copt, se toarnă compoziția, se nivelează ușor, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru aproximativ o oră.
După ce s-a copt, se opreste focul, se lasă 2-3 minute în cuptor, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se tempereze de tot.

Atenție: Nu tăiați caldă, altfel riscați să se cruzeasca instant. Așteptați să se răcească de tot înainte să o porționați.

Separat, se pun la încălzit 100 ml cafea, se adaugă ciocolata și se amestecă până se topește și se omogenizează sosul.
Negresa se glazurează cu acest sos, se garniseste cu miez de nuci pecan mărunțite grosier.
Se servește cu mare poftă la o cafea bună!
Este o negresă extrem de fragedă și pufoasă!
Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Compozițiile grase, pe bază de unt și ouă, necesită o atenție sporită întrucât neomogenizand bine amestecul dintre ouă și unt, prăjitura nu va crește pufoasă, iar rețeta nu va reuși, așa că, asigurați-va că respectați acest pas. Compoziția trebuie să fie pufoasă, spumoasă și omogenă.

2

Nu tăiați caldă, altfel riscați să se cruzeasca instant. Așteptați să se răcească de tot înainte să o porționați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cafea si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu crema de vanilie