O prajitura simpla, cu ingrediente putine si foarte gustoasa!
Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare.
Dupa acest pas, oprim focul si adaugam untul taiat cubulete si romul, amestecam din nou, iar la final, adaugam gemul si omogenizam totul foarte bine. Lasam compozitia sa se racoreasca putin, apoi incepem sa asamblam prajitura, ajutandu-ne de foile de napolitana.
Straturile de crema trebuie sa fie uniforme, iar ultima foaie sa fie de napolitana.
Dupa ce le-am terminat, invelim prajitura in folie de plastic, asezam un tocator deasupra si dam totul la frigider pana a doua zi.
O taiem in bucati mici, iar pentru un plus de savoare se poate glazura cu ciocolata.
Pofta buna!
1
Daca nu vreti ca prajitura sa fie asa inalta, puteti cumpara foi de napolitana mari!
2
Daca vrei sa sa fie de post puteti inlocui laptele cu apa si untul cu margarina!