Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

de diaconta in Prajituri, 8 Noi 2017 | 4063 vizualizari

 

O reţetă simplă,dar foarte gustoasă, zic eu, poate fi din categoria “tarte şi plăcinte rumenite şi iscusite”.
Vroiam să pregătesc ceva dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios, dar care sa nu fie nici foarte dulce.
Aşa că m-am gândit să pregătesc tartele, folosind pentru copt tava de brioşe. Cum aluatul a fost mai mult, am mai pregatit separat încă trei tarte.
 
Pentru umplutura am folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă), gem de gutui şi de vişine cu caise. Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul fraged:

  • 200 g unt 82% grasime
  • 570 g faina
  • 2 oua întregi + 1 galbenus
  • 2 linguri iaurt 10% grasime
  • 80 g zahar pudra
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 300 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 piscoturi
  • Gem de gutui
  • Gem de visine cu caise

Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza:

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider.

Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare.

Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final, aromele.

Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se omogenizeaza totul.

Am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra.

Am sfarâmat piscoturile pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.

Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în trei. Am lucrat pe rând cu cele trei bucati.Doua dintre ele le-am pus iarasi la frigider.

Am întins o foaie cu grosime de aproximativ 5 mm. Am decupat 12 discuri, cu un diametrul ceva mai mare decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.

Am asezat apoi discurile astfel obtinute în forma de briose, presând astfel încât sa îmbrace peretii formei.

Am pus un strat de pesmet din piscoturi gem, crema mascarpone, iarasi gem.

Din aluatul ramas am taiat alte 12 discuri, de data aceasta ele având diametrul formei, pentru ca le–am folosit pentru a acoperi tartele.

Am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Tartele nu se vor rumeni, doar se vor colora putin.

Fiind un aluat cu unt, ele se vor scoate foarte usor din forma.

Dupa ce s-au racit, le-am pudrat cu zahar.

 

S-aveţi poftă!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici