Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

de T I M E A in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 9178 vizualizari

 

Ce ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 4 linguri Green sugar sau zahar normal
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 14 piscoturi
  • 200 ml cafea expresso ( lungita) cu 1 lingurita zahar Green sugar
  • 250 gr capsune (congelati am folosit eu)
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura si jumatate Green sugar
  • 3 lingurite amidon+1 lingura apa
  • 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni:

Amestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.

Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de zahar.

Fructele decongelate impreuna cu cele 5 linguri de apa le facem pasta cu un blender.

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.

Urmeaza pregatirea cupelor ( eu am facut 8 cupe).

Primul strat consta in piscoturi insiropate in cafea. Urmeaza apoi cate doua linguri din crema de ciocolata (crema ramasa, aprox 3 linguri o sa fie amestecata cu frisca la final).

Dam cupele la frigider cateva minute apoi urmeaza un strat de jeleu de capsuni. 

Mixam frisca indulcita in care adaugam apoi crema de ciocolata ramasa.

Cu un pos cu varf mare in forma de stea spritam peste jeleul de fructe crema de frisca.

Dam cupele la frigider minim o ora inainte de a le consuma.

TIPS-URI

1

Green sugar se poate inlocui cu zahar normal

2

Jeleul de fructe il puteti face din orice alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert lasagna de ciocolata