Bunatati pentru colindatori!
Erau nelipsite de pe masa bunicilor!
Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp, se pregateste umplutura: se sparg ouale intr-un bol, se adauga zaharul (dupa gust) si branza dulce. Se presara coaja de portocala si se omogenizeaza totul.
Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se asaza parte peste parte si se preseaza cu o furculita pentru a se lipi si a nu se scurge umplutura, in timpul prajirii.
Placintelele obtinute se prajesc pe ambele parti, uniform, cat sa capete o culoare frumoasa.
Se scot pe un servet absorbant, pentru a elimina surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat.
Se servesc cu pofta!