Ai, n-ai canicula, faci cornulete, ca doar nu pleci in vacanta fara ceva de rontaiala...
Pentru Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura am folosit urmatoarele ingrediente: untura, smantana, faina, oua, drojdie, zahar, gem de prune
Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura
Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata si zaharul vanilat. Separat am amestecat galbenusurile cu untura si smantana, amestecul obtinut l-am pus peste ingredientele solide si am amestecat pana am obtinut un aluat nu foarte tare si nelipicios, eu am mai adaugat inca 50 g de faina, a mai fost nevoie de faina sa obtin aluatul dorit. Am dat forma de bila aluatului, l-am asezat in castron si am acoperit castronul cu folie alimentara, l-am lasat cca 1 ora la crescut ( fiind caldura mare a crescut mai repede). Am scos aluatul de masa de lucru, l-am impartit in mai multe bucati, am oprit una pe masa si restul le-am dat la frigider din cauza de caldura in exces. Am intins o foaie subtire pe care am decupat-o cu ajutorul unei farfurii, apoi am impartit-o in 8 bucati cu ajutorul unei role zimtate, pe fiecare parte am pus cate un pic din amestecul de gem cu nuca macinata sau rahat colorat. Am rulat fiecare parte si am format cornuletul. Am asezat in tava de la aragat , tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel pana am umplut tava, mi-au incaput 35 de cornulete. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( si cu alea 180 de afara trai pe vatrai nenicule) am copt cornuletele pana ce au inceput sa se rumeneasca frumos ( n-am cronometrat cat au stat in cuptor ). Le-am scos din cuptor si le-am pudrat cu zahar farin. La fel am procedat si cu restul de aluat, mi-au iesit 3 tavi a cate 35 de cornulete si m-au trecut toate caldurile si apele pamantului, dar zau ca au iesit delicioase.
Vezi si reteta de Cornulete cu rahat colorat., cornulete cu nuca sau Non-Plus Ultra