Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone

de katty in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 3010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 350 gr miez de pepene galben
  • un praf de sare
  • menta verde si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone:

 Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si se lasa la racit.
In crema de oua racita, se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.
Miezul de pepene il mixam si il adaugam comopzitiei impreuna cu frisca batuta spuma tare. Turnam compozitia intr-un vas si il dam la congelator. Amestecam inghetata din ora in ora, de 2-3 ori, pentru a nu se forma ace de gheata. Servim inghetata in cupe, ornata cu ciocolata rasa si frunza de menta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post