Inspirat de Claudia (Valclaudia). Foarte bune au iesit.
Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, doua linguri de faina si se lasa la dospit 15-20 minute.
Restul de faina o punem intr-un castron mare.
Se toarna maiaua peste faina, se adauga smantana la temperatura camerei, coaja de lamane si ouale batute.
Se framanta un aluat elastic.
Se acopera cu un prosop si se lasa la loc cald 1,5-2 ore pana isi dubleaza volumul.
Se tapeteaza masa de lucru cu faina si intindem aluatul in foaie de 1 cm grosime.
Cu o forma sau un pahar se decupeaza gogosile de marimea dorita.
Se mai lasa la dospit inca 25-30 minute.
Se pune uleiul la incins si se prajesc gogosile in baie de ulei.
Se pun in uleiul incins cu partea care a stat deasupra la dospit in jos (rasturnate) ca sa creasca frumos.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.
Se transfera pe un platou si se presara cu zahar pudra din abundenta.
Pofta Buna!