Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Apr 2022 | 5218 vizualizari

 

Imi place sa experimentez diverse aluaturi, sa simt aluatul la mana atunci cand il framant, aluatul asta mi-a placut maxim iar gogosile au iesit tare pufoase. Am gasit reteta asta pe Savuros tv si am pus-o la pastrare, azi a fost zi de framantat gogosi ca tot a plouat si inca ploua.....

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte 3,5% grasime, caldut
  • 125 ml apa calduta
  • 11 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • 125 g unt 82% grasime, topit
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg faina
  • Ulei pentru prajit cca 800 ml
  • Zahar pentru pudrat
  • nutella sau gem
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator:

Intr-un bol am pus laptele si apa caldute, am adaugat 1 lingurita de zahar si drojdia uscata, cu o lingura de lemn am amestecat bine, am acoperit bolul cu un servet si am lasat 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat untul topit, nu fierbinte, cele 2 oua, esenta de vanilie, sarea si cele 2 linguri de zahar. Cu ajutorul unui tel am omogenizat compozitia. Intr-un castron incapator am pus faina cernuta si am turnat compozitia lichida, am amestecat cu o lingura de lemn apoi am framantat un aluat cu o densitate nici foarte moale dar nici densa, se simte la mana in timp ce framanti. Am uns putin castronul cu ulei am asezat aluatul in castron l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa-si dubleze volumul, la caldura. Dupa ce si-a dublat volumul am rasturnat aluatul pe blatul de lucru , l-am mai framantat 2-3 min, l-am impartit in doua si am intins foaie de cca 1 cm grosime, am decupat gogosile cu o forma speciala de gogosi, puteti sa le decupati si cu ajutorul unui pahar mai mare si unul mai mic pentru gaura din mijloc. Am asezat gogosile pe masa, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am mai lasat sa creasca cca 30 min. Am pus pe foc tigaia wok sa se incinga , am turnat uleiul si apoi am pus la prajit gogosile cate 3 min pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un platou tapetat cu servetele , sa absoarba surplusul de ulei. O parte le-am pudrat cu zahar, altele le-am savurat cu nutella si gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

12.04.2022, 19:24

Hmm, aam ratat! Data viitoare savuram din plin!

-Licurici- 1

13.04.2022, 10:39

Arata foarte bine, trebuie sa le incerc si eu!

mirela0911 1

25.04.2022, 17:38

Tare faine gogosile!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi