Desert gogosi pufoase ca la gogoserie

de oanapl in Dulciuri, 22 Mar 2020 | 5926 vizualizari

 

Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Jamillei. Au ieșit pufoase și tare bune gogoșile. 
Mie mi-au ieșit 12 gogoși de aproximativ 70 de grame (că le-am cântărit pe toate) și mi-ar fi ieșit 14, dar au avut și fetele de lucru (modelat) pe lângă mine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 40 g zahăr
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • un praf de sare
  • 300 ml ulei pentru prăjit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase ca la gogoserie:

Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20 de minute. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă aluatul să crească la cald până când își dublează volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut se rup bucăți cu mâna (de 70g), se modelează cu mâna și se lasă să crească aproximativ 20 de minute, pe foi de hârtie de copt unse cu ulei. Se prăjesc pe ambele părți, în ulei încins, însă nu foarte fierbinte, la foc mediu. Se scot pe un șervet de hârtie ca să se absoarbă uleiul de la prăjit și după ce s-au răcit se pudrează cu zahăr sau se servesc cu dulceață / ciocolată etc.

TIPS-URI

1

nu se pune mult zahăr în compoziție, deoarece se arde și imediat se arde uleiul și se pătează gogoșile.

2

pentru a obține niște gogoși pufoase și frumoaseca la gogoșerie, aluatul se rupe cu mâna și se modeleaza...nu se taie cu paharul.

3

se lasă aluatul să crească după ce a fost modelat

4

gogoșile se prăjesc în aluat încins, nu foarte fierbinte, la foc mediu

5

eu am prăjit gogoșile și pe părți deoarece au crescut destul de tare și a rămas o porțiune albă și mi-a fost frică să nu fie crude în interior. Din acest motiv ele și-au modificat forma și nu au ieșit tocmai rotunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase ca la gogoserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura