Placinte (2)

de Lau in Dulciuri, 8 Sep 2011 | 7776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml smantana
  • 160 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1/2 lingura sare
  • 100 g zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 1 ou
  • dulceata de nectarine
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte (2):

Se cerne faina intr-un lighean, se amesteca cu zaharul, sare, zaharul vanilat-se face gaura in mijloc. Se adauga drojdia, putina apa calduta, se amesteca si se acopera, apoi se lasa 15 minute la dospit

Incepem sa framantam adaugand treptat smantana si apa. Dupa ce am terminat de framantat acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 1 ora

Luam aluatul si pe masa infainata mai framantam putin cu mana. Intindem o foaie de cca 1 cm gosime, taiem patratele si in mijloc adaugam cate o lingura de dulceata, le unim colturile. Le asezam in tava unsa.

Procedam asa pana terminam.

Le ungem cu galbenusul de ou batut bine cu laptele. Le dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc deasupra. Cand le scoatem le ungem cu putina apa amestecata cu zahar si esenta de rom. Le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu dulceata