Desert gogosi braziliene

de Auras12 in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 3649 vizualizari

 

Poftele mele de graviduta ;) M-am inspirat de pe gustos.ro si mi-au iesit niste gogosici delicioase :) yammy

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 110 gr. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 15 gr. unt
  • 400 gr. faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • nuca de cocos
  • ulei

Pentru sos:

  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 ml. lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi braziliene:

    Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput, amestec faina cu o lingura de lemn, apoi framant cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Pun peste aluat, untul la temperatura camerei, taiat cubulete si framant pana se incorporeaza tot si devine neted. Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca timp de o ora. 

    Intre timp, pregatesc sosul de cacao. Intr-un bol, pun cele doua linguri de cacao cu cele doua linguri de zahar pudra, amestec si torn treptat laptele. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire. Lasam sosul de cacao la o parte si, daca timpul de odihna al aluatului a trecut, il iau si il impart in bucatele mici, cam cat o nuca. Fiecare bucatica o modelez intre palme, dandu-i forma de bila. Le prajesc in ulei incins, la foc mediu. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Apoi, fiecare gogosica o trec prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi braziliene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie