Bunatati pentru colindatori
Inainte de toate, se mixeaza untul cu zaharul, astfel incat sa se obtina o crema. Peste compozitia obtinuta, se adauga un galbenus si esenta de rom, mixand in continuare. Apoi, se distribuie aceasta compozitie de unt in doua vase diferite. Ciocolata neagra tocata bucati mici impreuna cu nucile maruntite se amesteca cu faina si cu praful de copt si se incorporeaza treptat peste cele doua compozitii cu ajutorul unei spatule, doar ca in una din ele, se mai adauga si cacao pentru a forma un aluat mai inchis la culoare. Astfel, cele doua aluaturi obtinute (unul simplu si unul cu cacao) se adauga la frigider, urmand a sta sa se odihneasca aproximativ 2 ore. Se formeaza fursecurile dupa marimea dorita (eu am format bilute mici pe care le-am turtit usor) si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins circa 10 minute si se pot orna ulterior cu ciocolata neagra topita. Pofta buna!