Cheesecake cu coacere reteta clasica la cuptor
Cheesecake-ul cu coacere este un desert clasic si delicios, apreciat pentru textura sa cremoasa si gustul sau bogat. Aceasta reteta implica prepararea unui blat crocant, umplut cu un amestec cremos de branza de vaci, oua, zahar si arome, si apoi coacerea pana cand se intareste.
Cheesecake cu coacere reteta clasica la cuptor
Preincalzeste cuptorul la 160°C si pregateste o tava de copt rotunda (cu diametrul de aproximativ 23 cm) tapetand fundul si marginile cu hartie de copt.
Pentru blat, amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit si preseaza compozitia rezultata intr-un strat uniform pe fundul tavii de copt. Poti folosi o spatula sau baza unui pahar pentru a niveleaza blatul.
Pentru umplutura, intr-un castron mare, bate branza de vaci cu smantana sau iaurtul grecesc pana cand devine cremoasa si omogena.
Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana cand acesta se dizolva complet.
Adauga ouale unul cate unul, mixand bine.
Amesteca extractul de vanilie si, optional, coaja rasa de lamaie sau portocala in compozitie.
Toarna amestecul de branza peste blatul din tava si niveleaza suprafata cu o spatula.
Coace cheesecake-ul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45-55 de minute sau pana cand marginile sunt usor rumenite iar centrul este putin tremurator cand agiti usor tava.
Dupa coacere, opreste cuptorul si lasa cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru aproximativ 1 ora.
Dupa racire, refrigeraza cheesecake-ul pentru cel putin 4 ore sau peste noapte inainte de servire.
Decoreaza cheesecake-ul refrigerat cu fructe proaspete, sos de fructe sau sos de ciocolata inainte de a-l taia si servi.
Bucura-te de deliciosul cheesecake cu coacere alaturi de cei dragi!
Recomandam si cheesecake fara coacere.