Bunatati pentru Craciun
Reteta m-am inspirat de la Savori Urbane
Mixez untul cu untura si zaharul pudra. Dupa ce le-am mixat bine, adaugam oul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam faina si amestecam aluatul cu mana pana iese un aluat mai lipicios. Il acoperim cu o folie si il dam la frigider min 30 min.
Infainam foarte bine masa de lucru si sucitorul. Rupem o bucata din aluat si il intindem. Decupam ce forme dorim din el dar sa fie cate doua la fel pentru a le lipi impreuna.In unele forme am decupat cate un cerc mic.Dupa le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le dam la cuptor pana incep sa se rumeneasca usor dedesupt cel mult 10 min.
Dupa ce s-au racit, luam cate doua de fiecare (una simpla si una cu un cerc mic decupat) si le umplem cu gem dupa care le dam prin zahar pudra. Procedam la fel si cu restul.