Desert foi cu miere de albine

de Gina_Cristina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 42052 vizualizari

 

O prajitura buna cu foi moi care se topesc in gura in timp ce le savurezi!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita amoniac
  • 3 linguri miere de abine
  • o cana zahar
  • faina cat cuprinde
  • In plus:
  • 400 gr dulceata
  • 500 ml lapte
  • o margarina
  • 200 gr  gris
  • 150-200 g zahar (dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu miere de albine:

Se pun laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, iar amestecul devine maroniu. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit compozitia pentru foi adaugam faina atat cat sa iasa un aluat potrivit cat sa putem intinde foaia pe dosul tavii. Foile se coc la foc potrivit cam 10-15 minute. Se coc astfel 4 foi.

Pana se raceste facem grisul: se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si il lasam sa fiarba. Trebuie sa fie mai consistent, mai tare.

Se pune margarina intr-o cratita si se lasa la foc mic pana se topeste, sa nu fie calda, dupa care se mixeaza si se adauga zahar pudra pana se intareste, apoi se adauga cate putin din gris.

Dupa ce s-au racit si foile asamblam prajitura: prima foaie, jumatate din compozitia de gris, a doua foaie peste care punem gem, apoi a treia foaie si compozitia de gris ramasa, iar la final ultima foaie peste care se presara zahar pudra.

Se pune prajitura la rece 10-12 ore sau peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii