Desert ecleruri cu crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Ian 2020 | 3436 vizualizari

 

Desi aveam o reteta pentru coji de ecleruri, de data aceasta m-am inspirat de la Merisor.
Nu este pentru prima data cand fac coji, dar in ultimii ani am incercat de trei ori sa le fac si nu mi-au iesit, in sensul ca ramaneau necoapte in interior. A patra oara se pare ca a fost cu noroc, dar am si procedat altfel, in sensul ca am dat gaurele in coji, dupa ce s-au rumenit putin, pentru a se usca inauntru. Cam asta ar fi singurul secret pentru reusita eclerurilor.
Sper sa va iasa si voua pentru ca sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ecleruri cu crema de vanilie:

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.

Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se poate folosi mixerul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se umple un posh cu aluatul obtinut si se formeaza eclerurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele.

Se introduce tava la cuptor la foc maxim pana cand eclerurile sunt un pic rumenite, apoi se deschide usa cuptorului si se inteapa cojile din loc in loc cu o scobitoare.

Se introduce din nou tava la cuptor, dar la foc mai mic, pentru ca eclerurile sa se usuce inauntru si sa nu se arda la exterior.

Dupa ce eclerurile sunt gata, se opreste focul si se mai lasa cojile circa 5 minute in cuptor (daca sunt prea rumene nu se mai lasa in cuptor), apoi se pot scoate si lasa sa se raceasca.

Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas.

Se pregateste crema. Intr-un craticior se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, laptele si faina si se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat bucatele.

Se pune craticiorul la foc si se mesteca continuu in el cu ajutorul unui tel pana cand se ingroasa compozitia. Apoi, crema obtinuta se pune intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, peste crema racita se adauga frisca lichida si se mixeaza.

Cojile de ecleruri se taie de-a lungul si se umplu cu crema de vanilie cu ajutorul unui posh.

Ciocolata se rupe in bucatele si se pune la foc intr-un craticior impreuna cu laptele, amestecand continuu pana cand se topeste.

Cu ajutorul unei pensule, se ung eclerurile cu ciocolata.

Eclerurile cu crema de vanilie se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ecleruri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase, facute cu lingura