Pentru coji:
Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb.
Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului.
Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit.
Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Aluatul se pune intr-un pos si se fac bastonase de aceeasi lungime, pe o tava cu hartie de copt.
Se baga in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, 25-30min.
Pentru crema:
Se pune lapte la fiert cu 50 g zahar si pastaia si semintele de vanilie (pastaia de vanilie se taie pe lung, apoi se scot semintele cu cutitul).
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, 50 g, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi se amesteca cu faina cernuta.
Laptele cald se adauga in compozitia de galbenusuri, putin cate putin, apoi se pune pe foc, amestecand continuu, in jur de 5 min, pana se ingroasa.
Se ia de pe foc, se pune in alt vas, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit. (folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul)
Pentru glazura de visine:
Se amesteca zaharul pudra cu siropul.
Asamblare:
Cojile se taie pe jumatate, se umplu cu crema de vanilie, iar pe deasupra se pune glazura de zmeura, apoi se presara fistic maruntit.