Desert eclere cu ciocolata

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2018 | 6813 vizualizari

 

Desertul urmator nu mai are nevoie de nici o introducere, toti visam la el ori de cate ori ne e pofta de ceva dulce. Ok, prepararea lui nu e chiar floare la ureche, dar – hei – de asta sunt aici! Voi pregati eclere cu crema de ciocolata si sunt convinsa că vor iesi mi-nu-na-te!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • apa - 150 ml
  • ulei - 75 ml
  • faina - 100 g
  • oua - 3 buc.
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • ciocolata neagra - 100 gr
  • smantana lichida - 100 ml
  • unt - 50 gr
  • coaja rasa de portocala - 1 lingurita
  • esenta de rom - o lingurita
  • creme patisserie - 100 ml
  • fulgi de ciocolata neagra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu ciocolata:

Chiar daca pare o reteta complicata, o sa vezi ca nu e deloc greu!

Pregateste mai intai cojile de eclere: pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca adauga toata faina si amesteca bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului. Opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca.

Adauga apoi treptat cate un ou, si amesteca bine cu mixerul dupa fiecare in parte, pana este incorporat bine in aluat. Pune compozitia intr-un posh si formeaza eclerele pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte. Dimensiunea potrivita a unui ecler ar fi undeva pe la 10 centimetri.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C. Atentie, e important sa nu-l deschizi pe toata durata coacerii! Lasa eclerele in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine, apoi scade temperatura la 170 de grade C si mai lasa-le alte 15 minute. Scoate tava din cuptor si lasa-le la racit.

Intre timp, incalzeste smantana lichida, apoi adaug-o peste ciocolata rupta bucatele si omogenizeaza bine. Adauga untul, coaja de portocala si esenta de rom. Unge cu ciocolata capacele eclerurilor si lasa restul de crema sa se raceasca. Bate cu mixerul frisca lichida si amesteca apoi cu crema de ciocolata.

Acum, operațiunea de final: umple eclerele cu crema cu ajutorul unui posh, pune deasupra capacele si presara fulgii de ciocolata. Pofta buna!

TIPS-URI

1

E foarte important sa respecti timpul de coacere si temperatura, fara sa deschizi usa cuptorului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

15.01.2018, 20:34

Delicioase!

Poptarts 1

28.07.2018, 15:13

Îmi puteți spune unde pot găsi tava de eclere și vasul de mixer? Îmi plac foarte mult

Oana 1

30.07.2018, 11:46

Tava de eclere este comandata on-line, iar vasul in care am mixat este o cratita emailata luata din ikea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba si bezea