Galuste de gris cu iaurt

de marieta in Dulciuri, 2 Iul 2010 | 5747 vizualizari

 

dulciurile ce le fac eu le fac cu indulcitori

 

INGREDIENTE

  • 500ml lapte,
  • 500ml iaurt natural,
  • 150g gris,
  • 2 lingurite de indulcitor lichid,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • o lingura de unt,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 linguri de pesmet,
  • putina scortisoara
  • cateva picaturi de indulcitor lichid pt pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de gris cu iaurt:

Se pun intr-un vas la foc laptele cu iaurtul,  cu un varf de cutit de sare. Cand clocoteste se pune grisul amestecand intruna cu telul sa nu se faca cocoloase. Cand a fiert (cam 5 minute) se trage deoparte apoi se pune untul, zaharina si aromele. Se lasa la racit.

Intre timp se prajeste pesmetul avand grija sa nu se arda, se picura cateva picaturi de zaharina apoi se pune un varf de lingurita de scortisoara macinata. Cand s-a racit grisul se ia cate o lingura si se tavaleste prin pesmet apoi se aseaza intr-un platou,apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de gris cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

04.07.2010, 23:08

eu mai am sau au papat tot fetele?super nota 1o

marieta 1

05.07.2010, 02:49

nu mai sunt dar daca vrei mai fac!!cat faci tu pana la mine?nui asa departe!!!

nadina73 1

04.10.2010, 01:21

pornesc marieta poate ne antranm mai bine amndouala slabit ma refer ,felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "panza de paianjen"