Aveam reteta asta la favorite de cand a fost postata , si i-a venit randul weekend-ul acesta.
https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-vara-cu-iaurt
-si-caise-83450.html
Nu mi a iesit asa de inalt, nu stiu ce diametru a avut tava , a mea este de 20 cm.
Blatul de biscuiti:
Crema de iaurt :
Biscutii se macina la blender, untul se topeste si se amesteca delicat cu biscutii macinati.
Intr-o forma de copt, 20 cm, am folosit eu. Se toarna biscutii, se aplatizeaza cu o lingura si se da la frigider 5 10 minute.
Dupa cele 10 minute, se pun caisele jumatati si se pune deoparte.
Ciocolata alba se topeste cu laptele pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit, cand e rece, se mixeaza cu iaurtul grecesc. Se adauga si gelatina hidratata in 50 ml apa, apoi topita pe baie de aburi.
Se toarna peste blatul de biscuiti si caise si se da la frigider minim cateva ore.
1
recomand 7 g de gelatina deoarece mie cu 5 g nu mi s-a inchegat suficient.
2
se pot folosi alte fructe de sezon