Placinta dobrogeana 2

de ianculubita in Dulciuri, 26 Aug 2013 | 4913 vizualizari

 

Cand am facut prima data aceasta placinta,ne-a placut (mai ales mie)foarte mult,asa ca am repetat-o dar cu ceva modificari;ia priviti cum m-am jucat eu ieri!!

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi de placinta
  • 500g branza proaspata de vaci
  • 500g cas indulcit de capra(putin sarat)
  • 10oua
  • 300g smantana
  • 1pachet de unt topit
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana 2:

Intr-un castron amestecam branza si casul dat pe razatoare,7oua batute cu putina sare;pe masa de lucru punem o foaie de placinta unsa cu unt,deasupra alta foaie la fel unsa cu unt,intindem pe toata suprafata 3linguri de umplutura,rulam si punem intr-un vas rotund uns cu unt;la fel procedam cu restul pana s-a acoperit fundul vasului,ungem cu unt deasupra.

Pentru ca am avut umplutura mai multa si au ramas si foi,am uns o foaie cu unt,am indoit-o,la fel am uns-o,am pus umplutura,am rulat-o si am pus ruloul(fiind mai mic)peste rulourile din vas,puse unul langa altul,am acoperit golurile si am lasat la cuptor,fiind mai groasa,1h;

cu putin timp inainte de a fi gata,scoatem vasul,amestecam restul de 3oua cu smantana si putina sare,punem deasupra si mai lasam 10-15min.

Dupa ce s-a racit,scoatem,pudram,taiem si servim.

TIPS-URI

1

se poate pune,bineinteles si in tava mare de placinta dar eu am ales varianta asta suprapusa,pentru o schimbare

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

26.08.2013, 15:55

gustoasa

Teo 1

26.08.2013, 22:37

din nou ''bravo''Lubita! imi place ,te urmaresc!

ianculubita 1

27.08.2013, 13:59

multumesc Teo,multumesc tuturor care ma urmaresc!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana