Un deliciu, o combinatie absolut minunata intre zmeura parfumata si ciocolata cu gust intens.
Un desert care se pregateste in maxim 30 minute, dar care trebuie servit rece.
Mai intai, se pregateste zmeura. Se clateste ușor, apoi se lasă la scurs.
Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată cuburi și untul. Se lasă pe baia de aburi până se topesc ingredientele și se omogenizează compoziția. Se dă deoparte și se lasă la răcit.
Se macină biscuiții ( eu am folosit și câteva pișcoturi cu cacao rămase). Se adaugă untul întreg și se frământă cu pesmetul de biscuiți. Se adaugă și câteva linguri din crema de ciocolată. Se omogenizează compoziția de biscuiți.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (eu am folosit o tavă pătrată de 20 x 20 cm). Se întinde pesmetul de biscuiți în strat egal. Se toarnă câteva linguri din cremă de ciocolată. Se dă la rece 10 minute.
Se scoate tavă din frigider. Se presară zmeură pe întreagă suprafața, să fie în strat egal. Se toarnă crema de ciocolată. Se bate ușor tava de blatul mesei să se așeze uniform crema.
Se toacă grosier câteva tablete de ciocolată cu mentă (să fie rece) și se presară peste cremă, din loc în loc. Opțional, se pot presăra și câteva pepite de ciocolată.
Se dă la rece desertul pentru minim 1-2 ore.
Se servește rece.
Să vă fie de folos!
1
Alegeti ciocolata de calitate
2
Alegeti zmeura proaspata, incomparabil mai buna decat cea congelata
3
Se poate renunta la ciocolata cu menta, insa nota extrem de subtila ii va da un plus in gust