Blatul - mixam ouale intregi cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema, adaugam uleiul treptat si faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si omogenizam cu o lingura. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Crema - amestecam faina cu putin lapte, restul de lapte il punem la fiert cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine dupa care impartim compozitia in 2 vase. Intr-un vas adaugam crema de branza si in cealalta visinile (scurse de zeama si scos samburi) pisate cu blenderul.
Eu am taiat baltul in 2, am asezat in tava de chec tapetata cu folie alimentara.
Adaugam cremele alternand (eu am inceput cu 2 linguri de vanilie in mijloic si 2 de visine)
Dam la frigider cca 2 ore dupa care se taie felii.