Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.
Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.
Se lasa la fiert circa 3-4 min.
Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.
Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina faina, se aseaza aluatul, ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).
Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.
Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.
Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.
Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.
Pofta buna!