Pancove

de alinutzika in Dulciuri, 16 Dec 2011 | 8509 vizualizari

 

Atat de bune...de fragede....serviti si voi!
Au crescut atat de mult la prajit incat am crezut ca explodeaza ...:))
Le-am servit simple, pudrate cu zahar si cu gem din fructe de soc.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul l-am facut la masina de paine si eu am pus cam dupa ochi,(ca de obicei..))) dar voi incerca sa aproximez cantitatile pt voi.
  • 2-3 cani lapte cald
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura lapte praf
  • 3 linguri zahar
  • 150 g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • faina ( nu am cantarit, cred ca vreo 600-700 g)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancove:

Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.

Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de cald in casa).

Pe masa infainata intindeti o bucata din aluat, de 1 cm grosime si apoi decupati-l cu forma dorita. Eu l-am decupat cu un pahar rotund maaaare. Apucati-va de prajit pancovele doar cand le-ati terminat pe toate de decupat, ca ele sa mai apuce sa creasca putin pe  masa. Prajiti-le intr-o tigaie adanca, cu mult ulei incins, incepand cu primele bucati decupate.

Intoarceti-le pe cealalata parte cand s-au rumenit. Caldute, pudrati-le cu zahar pudra.

Mijlocul lor este gol, dar coaja nu este crocanta si uscata, ci e foarte foarte frageda si pufoasa.

Umplute cu gem sunt o minunatie!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ade200 1

17.12.2011, 22:13

Pancove ,aşa se spune prin Ardeal. pentru ceilalti-gogosi! Faine!

ionela2682 1

17.12.2011, 22:21

Bucataras Medi 1

18.12.2011, 13:42

ce pofta mi-ai facut...mmm.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi sau pancove